Profilkläder med tryck – Hur gör man?

Att beställa profilkläder med tryck är inte alltid det lättaste, speciellt om man inte gjort det förr eller om man förlorat sin tidigare kontakt/profilfirma och det var ett tag sedan. Nedan har vi lagt upp det steg för steg som kan vara bra att följa när man ska göra sitt inköp av profilkläder med tryck så som logo och budskap på.

1. Vad är ni ute efter för produkt? Det mesta går att få med tryck inom klädesväg, men vilken typ är rätt för era mottagare? Först och främst måste ni analysera vilka era mottagare är, är det personalkläder eller är det kläder som ska delas ut till kunder?

Är det plagg till personalen kan man kosta på sig en dyrare modell då dessa ska bäras under arbetet och representera företaget och dess anställda ute bland kunder och potentiellt nya kunder.

Vilket plagg passar er personal bäst? Är de ute på spring mycket kan en snygg lätt jacka vara en produkt som går att använda under större delen av året och på ett bra sätt sprider ert varumärke.

Inomhussäljare kan i större utsträckning behöva till exempel snygga pikéer eller skjortor. Ska ni dela ut plaggen till kunder så kan en snygg t-shirt i det billigare segmentet fungera väl.

profilkläder

2. När ni väl valt vilket profilplagg ni vill satsa på är det dags att välja exakt vilken modell av just det plagget ni är ute efter. Det finns ett stort urval av modeller för de flesta olika plagg och en uppsjö av färger av varje modell.

Vilken modell och design ni väljer beror lite på vilken profil ert företag har, är ni inom industrin kan ni välja att köra på arbetskläder med stort fokus på slittålighet och extrafunktioner så som fickor med mera.

Är ni inom kontor är kanske design och stil viktigare att få rätt. Något det aldrig ska tummas på är dock passformen, se till att er leverantör kan skicka över ett par prover som ni på er arbetsplats kan pröva innan ni gör er slutbeställning.

Lättast för att välja modell är att gå in på de många profilföretag som finns online och gå igenom deras sortiment i den kategori ni önskar plagg ifrån. Ett av marknadens största sortiment av profilkläder finns på printoz.se.

3. När ni väl valt vilken modell ni önskar är det dags att välja vilka tryck ni ska ha på. Många kör endast sin logga på passande placering, till exempel på vänster bröst, på armen eller ett större tryck på ryggen.

För att öka exponeringen kan ni välja att ha trycket på alla positioner där ni anser att det ser snyggt ut. Mixa logotrycket med er slogan eller liknande så att det inte ser tjatigt ut på plagget.