Gör en klassresa med stil

Hands up, while driving a convertible.

Om det är något tillfälle då klasströjan är perfekt så är det vid klassresan. Nästan alla skolklasser ger sig ut på en resa eller ett äventyr någon gång under skolåret. Oavsett om det är en längre resa med övernattningar eller om det bara är en dagsutflykt så kommer klasströjorna verkligen till nytta här. Det är både praktiskt för lärare och andra vuxna som vill ha en enkel översikt över eleverna när man är utanför skolområdet, men även för eleverna då klasströjorna ökar spänningen med klassresan.

Genom att bära klasströjor under skolresan får man enkelt in lagkänslan och gemenskapen. Klassresor i sig är ofta till just för att stärka gemenskapen och antingen för att låta klassen lära känna varandra bättre, eller skapa fina minnen innan man skiljs åt och går åt olika håll.

Roliga resor med klassen

Det viktiga med klassresor är sällan vad man gör, utan att man gör det. Men självklart är en välplanerad resa enklare att genomföra och lämnar större garantier för att skapa riktigt fina minnen. I slutändan är det oftast den ekonomiska biten som avgör hur långt man kommer och hur länge man blir borta, men det behöver absolut inte styra över hur lyckad resan blir.

Äventyr och lärorik spänning

Klasströjorna bidrar till lagandan hos klassen, och vad passar då bättre än spännande samarbetsövningar och andra äventyr där det krävs att man arbetar tillsammans? För enklare dagsutflykter kan man planera en vandring eller segling med tankenötter och hinderbaneaktiga delmål på vägen. Dela upp klassen i små lag eller låt alla samspela för att komma vidare.

Dessa alternativ passar även förträffligt för övernattningar då man kan ta resan till en plats lämplig att tälta på. Eleverna samarbetar genom att bygga vindskydd eller tält, och överleva i “vildmarken” en natt eller flera. Resor av detta slag brukar vara otroligt uppskattat och ett varmt minne att tänka tillbaka på långt upp i vuxen ålder.